KATJA FRANGE

Neljä ajatusta, miten vaikutat riittämättömyyden tunteeseen

Neljä ajatusta, miten vaikutat riittämättömyyden tunteeseen

On huhtikuu 25, 2016, Posted by , In Uncategorized, With Kommentit pois päältä artikkelissa Neljä ajatusta, miten vaikutat riittämättömyyden tunteeseen

Alku blogista:

Tunsin riittämättömyyttä äitinä, kun hyssyttelin naama punaisena huutavaa vauvaani. Tunsin riittämättömyyttä ystävänä, kun en löytänyt lohduttavia sanoja puolisonsa menettäneelle ystävälleni. Tunsin riittämättömyyttä ollessani töissä, kun minua odotettiin kotona. Elämä on täynnä hetkiä, jolloin voi tuntea riittämättömyyttä. Tuo tunne nousee, kun aika ei riitä tai taidot eivät riitä. Kun ei pysty antamaan tai vastaanottamaan rakkautta, kun ei ole tarpeeksi hyvä ystävä tai ihminen. Aina voisi olla parempi, enemmän, oikeanlaisempi, vahvempi, viisaampi tai aidompi. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Riittämättömyyden tunteen taustalla voi olla erilaisia uskomuksia, ajatusmalleja, jotka vaikuttavat tunteen syntymiseen. Tunne voi nousta uskomuksesta, joka pakottaa vaatimaan itseltään liikaa tai muuten ei tule hyväksytyksi. Taustalla voi olla myöskin uskomus vaikkapa siitä, että tulee pyrkiä täydellisyyteen, jotta saa osakseen rakkautta. Näiden uskomusten juuret voivat olla hyvin syvällä ja täysin tiedostamattomia. Niiden muuttaminen tarkoittaa sukellusta itseen, uskallusta kohdata omia syviäkin haavoja ja varjoja. Silti tunteeseen voi vaikuttaa myös tietoisilla ajatuksilla.

Lue loput täältä

Blogiteksti julkaistu Viisas Elämä -sivustolla 25.4.2016

Comments are closed.