KATJA FRANGE

Käännätkö katseesi rakkauteen, pelosta huolimatta?

Käännätkö katseesi rakkauteen, pelosta huolimatta?

On toukokuu 19, 2016, Posted by , In Uncategorized, With Kommentit pois päältä artikkelissa Käännätkö katseesi rakkauteen, pelosta huolimatta?

Alku blogista:

Jokin aika sitten näin unta. Istuin suurella nurmikkokentällä, jossa oli valtava määrä ihmisiä seuraamassa kukkulalla esitettävää näytöstä, kuin elämän teatteria. Ihmiset istuivat riveissä, joiden alkuja ja loppuja ei voinut erottaa. Katselin hetken sivuilleni. Vieressäni istuvat ihmiset olivat tuntemattomia, mutta tunnistin heidät silti ystävikseni. Edessäni oleva rivi oli kääntynyt katsomaan minua. Siinä istui nauravia, lapsuudenaikaisia ystäviäni, kuin muistuttaen sisäisestä lapsestani. Selkäni takana oleva rivi oli erilainen. Sen energia oli oudon hiljainen ja tumma, enkä tuntenut tarvetta kääntyä katsomaan taaksepäin. Tunsin kuitenkin takanani istuvan hahmon. Sen energia oli tiivis ja läsnäoleva.

Yhtäkkiä kädet tarrautuivat kiinni selkäpuoleltani ja katsoin, kuinka mustat, hyvin vanhat ja vääristyneet kädet ottivat minut syleilyyn. En kääntynyt katsomaan huppupäisen hahmon kasvoja, mutta tuijotin hänen eläimellisiä sormia ja koukeroisia kynsiä. Annoin käsien kuitenkin olla ympärilläni, en hätistänyt niitä pois, enkä käskenyt lähtemään, vaan hyväksyin niiden läsnäolon. Silloin edessäni olevaan riviin käveli mies. Seurasin miestä katseellani, kun hän etsi itselleen sopivan istumapaikan. Kun mies istuutui alas, hän nosti katseensa kohti minua. Katsoin kauneimpia silmiä, mitä olin koskaan nähnyt. Silmistä loisti samanaikaisesti koko maailmankaikkeuden tähdet, aurinko ja kuu. Niiden lapsenomainen puhtaus oli sanoinkuvaamaton, rauha kuin syvin vesi. Kun katsoin silmiin pyyteetöntä rakkautta, kyyneleet virtasivat silmistäni. Silloin ympärilläni olevat kädet irrottivat otteensa. Olin noiden kahden voiman välissä, täydellisessä tasapainossa, omassa voimassani. Katseeni oli kuitenkin eteenpäin, kohti rakkautta.

LUE LOPUT TEKSTISTÄ TÄÄLTÄ

blogi_Katja

Comments are closed.